2018年10月28日 星期日

Amerika geschokt door bloedige aanval op joodse gemeenschap | Ajax wint met 3-0 van Feyenoord in fletse klassieker

Onleesbaar of onvolledig? Bekijk online versie
 
de Volkskrant
 
 Zondag 28 oktober 2018
 Neem een abonnement
 
 
VANDAAG
BELANG­RIJK
 VIDEO
VAN DE DAG
 VANA­VOND
OP TV
 MORGEN
IN DE KRANT
 
   
 Goedenavond. Amerika is dit weekend opgeschrikt door een aanslag op de joodse gemeenschap, een man opende in Pittsburgh het vuur op bezoekers van een synagoge, waarbij elf doden vielen en zes gewonden. In de nasleep zal ook het wapendebat oplaaien in de VS. Verslaggever Bert Lanting reisde naar Milwaukee om uit te zoeken hoe het is met de beweging voor striktere wapenwetten. En ook in deze nieuwsbrief: Paulien Cornelisse over haar derde boek over taal. 'Taal is meestal moeilijk en onbegrijpelijk en raar, en het is een wonder dat we elkaar zo vaak begrijpen.' 
   
Vandaag belangrijk
Video van de dag
   
 
 
Denk je dat het een hoop gedoe was om het klokje van je magnetron bij te stellen nu de wintertijd weer begonnen is? We gingen op pad met Paul Born, die als restaurator doorlopend bezig is met het bijstellen en opwinden van oude uurwerken. En die kunnen meer dan je denkt: vertellen wanneer het nieuwe maan is, bijvoorbeeld, zodat je ongezien de schemering in kunt.
 
 
 
Vanavond op tv
   
 
 Op BBC 2 begint om 22.00 uur de nieuwe spionageserie The Little Drummer Girl, naar het boek van John Le Carré uit 1983. De verwachtingen zijn hoog: de serie heeft een topcast. Tegenlicht (NPO 2, 21.05 uur) richt de blik op Rotterdam, waar inmiddels twee derde van de jongeren een migratie-achtergrond heeft. In Mijn stad is mijn hart wordt getoond hoe nu ook in Rotterdam gentrificatie in opkomst is. Hoe gaan bi-culturele jongeren om met o.a. verdringing op de huizenmarkt? Meer tips voor een geslaagde televisieavond staan hier.
 
 
 
Morgen in de krant
   
  
   
 'Premier van iedereen' Wim Kok herdacht in Amsterdam: 'Er zijn ook mensen die tijdens hun leven een onuitwisbare indruk maken' 
 Enige mate van cynisme was oud-premier Wim Kok niet vreemd, zo werd zaterdag tijdens de herdenkingsplechtigheid in het Amsterdamse Concertgebouw door meerdere sprekers aangehaald. Een proeve daarvan gaf Kok ooit zelf in een interview met documentairemaakster Ireen van Ditshuyzen, een moment dat bij alle stemmigheid tijdens de herdenking tot enig gegniffel leidde. 
   
 
   
 Download de Volkskrant apps 
   
 
Het laatste nieuws én alle achtergronden.
iOS app Android app
 
De papieren krant, maar dan op uw beeldscherm.
  Windows app
 
   
 Volg de Volkskrant 
   
 
FacebookTwitterGoogle+
 
   
 
 Deze mail werd verstuurd naar tworaho.mail14@blogger.com | Afmelden voor deze nieuwsbrief
Privacyverklaring - Accountvoorwaarden | © 2018 de Persgroep Nederland B.V.
Alle rechten voorbehouden

 
 

沒有留言:

張貼留言