2018年11月16日 星期五

Hoe de strijd om Zwarte Piet in zeven jaar tijd escaleerde | De vader van Laura H. over de ontsnapping van zijn dochter uit het kalifaat

Onleesbaar of onvolledig? Bekijk online versie
 
de Volkskrant
 
 Vrijdag 16 november 2018
 Neem een abonnement
 
 
VANDAAG
BELANG­RIJK
 VIDEO
VAN DE DAG
 VANA­VOND
OP TV
 MORGEN
IN DE KRANT
 
   
 Goedenavond. Laura H. kwam twee jaar geleden heelhuids terug uit het kalifaat van IS. Vader Eugène vraagt zich nog dagelijks af: hoe kon zijn meisje zo ontsporen? Verder in uw avondnieuwsbrief: Sinterklaas vaart morgen een gespannen land binnen. De hernieuwde strijd om de kleur van zijn knechten is sinds 2011 alleen maar vijandiger geworden. 
   
Vandaag belangrijk
Video van de dag
   
 
 
Grote kans dat ook jij tijdens geschiedenisles de nodige feitjes over de Tachtigjarige Oorlog hebt moeten stampen. Als je nu denkt: lang geleden, whatever, breng dan eens een bezoekje aan de tentoonstelling 80 Jaar Oorlog in het Rijksmuseum. Daar ziet V-vlogger Lisa hoe belangrijk deze oorlog was voor het ontstaan van het huidige Nederland.
 
 
 
Vanavond op tv
   
 
 Dit weekend zou het Nederlands elftal van Ronald Koeman de play-offs in de Nations League kunnen bereiken. Om 20.45 uur speelt Oranje tegen Frankrijk in De Kuip (NPO 1). Na het afschaffen van het vinkje moet er een nieuw voedselkeuzelogo komen. Rick Nieman verdiept zich in de lobby rond dit teken, dat aangeeft of voedsel gezond is of niet (NPO 2, 23.05 uur). Meer tv-tips vindt u hier.
 
 
 
Morgen in de krant
   
  
   
 Opeens is het pact van Marrakech een politiek probleem 
 Een tot voor kort onbekend VN-migratiepact verdeelt plotseling de coalitie. VVD en CDA willen niet de indruk wekken dat ze migratiebeleid uit handen geven. D66 gruwelt van het idee dat Nederland zich aansluit bij het nee-kamp van Donald Trump en Viktor Orbán. 
   
   
  
   
 'Het onderscheid tussen infantiliteit en volwassen gedrag wordt overal steeds vager' 
 Nederland sleepte zich weer hortend, stotend en procederend naar de Sinterklaasintocht. De Betrouwbare Mannetjes zien dat het Sinterklaasjournaal met verwijzingen naar het zwarte pietendebat strooit, maar haar eigen rol in dat debat ontkent. ‘En zo hobbelen ze, met gekke kwinkslagen over hun eigen rol in deze farce, nog altijd achter de discussie aan.’ 
   
 
   
 Download de Volkskrant apps 
   
 
Het laatste nieuws én alle achtergronden.
iOS app Android app
 
De papieren krant, maar dan op uw beeldscherm.
  Windows app
 
   
 Volg de Volkskrant 
   
 
FacebookTwitterGoogle+
 
   
 
 Deze mail werd verstuurd naar tworaho.mail14@blogger.com | Afmelden voor deze nieuwsbrief
Privacyverklaring - Accountvoorwaarden | © 2018 de Persgroep Nederland B.V.
Alle rechten voorbehouden

 
 

沒有留言:

張貼留言