2018年11月7日 星期三

Leefbaarheid armste wijken gaat achteruit | Amazonewoud kan klimaatverandering niet bijhouden

Onleesbaar of onvolledig? Bekijk online versie
 
de Volkskrant
 
 Donderdag 8 november 2018
 Neem een abonnement
 
 
TERWIJL
U SLIEP
 VANDAAG
IN HET NIEUWS
 AANRADERS
VAN DE REDACTIE
 
   
 Goedemorgen. In de armste wijken van Nederland gaat de leefbaarheid gestaag achteruit, blijkt uit onderzoek. Er wonen steeds meer mensen met problemen dicht op elkaar, bewoners voelen zich minder gezond en de overlast neemt er toe. Verder in deze nieuwsbrief: het Amazonewoud past zich aan, maar kan de klimaatverandering niet bijhouden. Dat concludeert een team van ruim honderd wetenschappers, die vrezen dat de biodiversiteit in de bossen op den duur zal afnemen. En voor wie na de enorme hoeveelheid midtermsnieuws gisteren nog behoefte heeft aan een beetje duiding, is er deze analyse van onze VS-correspondent.
 
   
Terwijl u sliep
Vandaag in het nieuws
   
 
 Schoonmakers voeren, gekleed in vuilniszakken, in Den Haag actie voor ‘een cao met respect.’ De Commandant der Strijdkrachten reikt medailles uit aan militairen die deelnamen aan diverse missies. En de winnaar van de BookSpot Literatuurprijs, een bedrag van 50 duizend euro, wordt bekendgemaakt.
 
 
 
Aanraders van de redactie
   
  
   
 De midterms hebben de verdeeldheid in de VS bevestigd 
 Als de Amerikaanse verkiezingen dinsdag een referendum waren over president Donald Trump, dan hebben ze een helder antwoord opgeleverd: ja en nee. De Democraten heroverden het Huis van Afgevaardigden, waarmee ze een democratisch controlemiddel van de president in handen kregen. De Republikeinen vergrootten hun macht in de Senaat, waarmee ze conservatieve rechters kunnen blijven benoemen. Beide partijen vonden woensdag dat ze gewonnen hadden. 
   
   
  
   
 Column: 'Één plus één = kerncentrales' 
 Lubach heeft het erover gehad, dus dan weet je het wel: er is debat ontstaan over kernenergie. En dat is hoognodig ook, schrijft Bert Wagendorp. ‘We kunnen heel erg energiezuinig worden, de zeeën volplempen met windmolens en de daken met zonnecollectoren: genoeg zal het niet zijn.’ 
   
 
   
 Download de Volkskrant apps 
   
 
Het laatste nieuws én alle achtergronden.
iOS app Android app
 
De papieren krant, maar dan op uw beeldscherm.
  Windows app
 
   
 Volg de Volkskrant 
   
 
FacebookTwitterGoogle+
 
   
 
 Deze mail werd verstuurd naar tworaho.mail14@blogger.com | Afmelden voor deze nieuwsbrief
Privacyverklaring - Accountvoorwaarden | © 2018 de Persgroep Nederland B.V.
Alle rechten voorbehouden

 
 

沒有留言:

張貼留言