2018年11月19日 星期一

Nederlandse bodem zakt veel meer dan verwacht | Duitsland stopt wapenexport aan Saoedi-Arabië

Onleesbaar of onvolledig? Bekijk online versie
 
de Volkskrant
 
 Maandag 19 november 2018
 Neem een abonnement
 
 
VANDAAG
BELANG­RIJK
 VIDEO
VAN DE DAG
 VANA­VOND
OP TV
 MORGEN
IN DE KRANT
 
   
 Goedenavond. De Nederlandse bodem zakt veel meer dan verwacht, en dat komt vooral door de grote droogte van het afgelopen jaar. Hoe dat zit, leest u in deze nieuwsbrief. Daarin ook een nieuw nummer van cabaretduo Yentl en de Boer, vanuit de archiefkast op onze redactie, en een interview met de Britse megaband Muse. Die, tot hun eigen verrassing, nieuwe inspiratie vond in de jaren tachtig.   

 
 
   
Vandaag belangrijk
Video van de dag
   
 
 
‘Precies daar waar jij je schilderij wilt hangen, heeft al eens een schilderij gehangen.’ Kijk en luister naar het muzikale cabaretduo Yentl en de Boer, die het nummer ‘Spijkertje’ van hun nieuwe album ‘Morph’ in onze archiefkast spelen.
 
 
 
Vanavond op tv
   
 
 In Gelsenkirchen speelt het Nederlands elftal op dit moment tegen Duitsland. Oranje heeft genoeg aan een gelijkspel om door te dringen tot het eindtoernooi van de Nations League - en is opeens favoriet, zoals onze voetbalverslaggever Willem Vissers schrijft. Ook zijn vanavond twee mooie documentaires te zien, allebei op NPO 2. Om 20.25 is The Long Season begonnen, de film waarvoor Leonard Retel Helmrich anderhalf jaar lang in een opvangkamp voor Syrische vluchtelingen volgde. En het is geen loodzware film geworden. Esther Gould maakte A Strange Love Affair With Ego (23.05 uur), over de narcistische stoornis waar haar zus aan leed. Meer tips voor een geslaagde televisieavond? Die hebben we hier verzameld.
 
 
 
 
Morgen in de krant
   
  
   
 Den Haag zoekt nieuwe publiekstrekker als Binnenhof sluit 
 Wat kan Den Haag doen om toeristen te lokken als na Prinsjesdag 2020 het Binnenhof vijfenhalf jaar dicht gaat vanwege renovatie? De plannen die tot nu toe zijn geopperd, zijn gewaagd: van een drijvend paviljoen in de Hofvijver tot een 80 meter hoge attractietoren. 
   
 
   
 Download de Volkskrant apps 
   
 
Het laatste nieuws én alle achtergronden.
iOS app Android app
 
De papieren krant, maar dan op uw beeldscherm.
  Windows app
 
   
 Volg de Volkskrant 
   
 
FacebookTwitterGoogle+
 
   
 
 Deze mail werd verstuurd naar tworaho.mail14@blogger.com | Afmelden voor deze nieuwsbrief
Privacyverklaring - Accountvoorwaarden | © 2018 de Persgroep Nederland B.V.
Alle rechten voorbehouden

 
 

沒有留言:

張貼留言