2018年11月7日 星期三

Trump zweert samenwerking met Democraten, maar belooft oorlog als er onderzoeken komen | Dit is de vroegst bekende ‘kunst’ van de mens tot nu toe

Onleesbaar of onvolledig? Bekijk online versie
 
de Volkskrant
 
 Woensdag 7 november 2018
 Neem een abonnement
 
 
VANDAAG
BELANG­RIJK
 VIDEO
VAN DE DAG
 VANA­VOND
OP TV
 MORGEN
IN DE KRANT
 
   
 Goedenavond. Bij de Amerikaanse midterms hebben de Democraten het Huis van Afgevaardigden in handen gekregen en de Republikeinen hun greep op de Senaat verstevigd.  Woensdagavond zwoer president Trump samen te werken met de Democraten, maar waarschuwde dat het ‘oorlog’ zou worden als zij hun nieuw verworven meerderheid gebruiken om allerlei onderzoeken naar hem en zijn entourage te beginnen. Verder in deze nieuwsbrief: een tekening die al in de jaren negentig werd ontdekt in een grot in Borneo, blijkt al zeker 40 duizend jaar oud te zijn. Het is daarmee de vroegst bekende uiting van figuratieve ‘kunst’.
 
   
Vandaag belangrijk
Video van de dag
   
 
 
Een truck op een parkeerplaats in Mexico, helemaal vol met Mexicanen. We kijken naar de migrantenstroom die Amerika gaat overspoelen, althans als we Trump moeten geloven. Maar is dat wel zo? De cijfers zeggen iets anders.
 
 
 
Vanavond op tv
   
 
 Vanavond is er vanaf 21.00 uur weer Champions League-voetbal: Ajax speelt uit tegen Benfica. Spannend, want de Amsterdammers kunnen, na thuis met 1-0 gewonnen te hebben, vanavond overwintering in het prestigieuze toernooi veiligstellen. Om 20.30 uur begint de voorbeschouwing op Veronica. Voor harde actie kunt u vanavond op Netflix terecht. Daar is nu Illang: The Wolf Brigade van Kim Jee-woon te zien. Het is 2029 en beide Korea's zijn weer herenigd. Dat heeft echter wel een nieuwe burgeroorlog op gang gebracht. Spionagepraktijken, politieke complotten en een zoektocht naar de aard van totalitaire ideologie zijn het gevolg. Voor meer tv-tips klikt u hier.
 
 
 
Morgen in de krant
   
  
   
 Column: 'Gerard Reve heeft gelijk gekregen' 
 Sylvia Witteman stuitte al fietsend op de Gerard Revebrug. ‘Het betrof een saaie, nondescripte brug over het Amstelkanaal. Geen Mariabeelden, romantisch-decadent vormgegeven pisbakken of katholieke dieren te bekennen. Het was maar helemaal de vraag of Gods zegen op die brug rustte, en het antwoord was ongetwijfeld nee.’ 
   
 
   
 Download de Volkskrant apps 
   
 
Het laatste nieuws én alle achtergronden.
iOS app Android app
 
De papieren krant, maar dan op uw beeldscherm.
  Windows app
 
   
 Volg de Volkskrant 
   
 
FacebookTwitterGoogle+
 
   
 
 Deze mail werd verstuurd naar tworaho.mail14@blogger.com | Afmelden voor deze nieuwsbrief
Privacyverklaring - Accountvoorwaarden | © 2018 de Persgroep Nederland B.V.
Alle rechten voorbehouden

 
 

沒有留言:

張貼留言